Palvelut

Reseptin toimittaminen

Tarkastamme reseptin oikeellisuuden, annostuksen, lääkevaihdon, kelakorvaukset ja lääkkeiden yhteisvaikutukset.

Tarvittaessa huolehdimme reseptin uusimisesta. Uusimispalvelun hinta on 2 €, avainasiakkaille tämä palvelu on ilmainen.

Pitkään jatkuvan hoidon onnistumisen kannalta on kuitenkin tärkeää, että käyt lääkärissä säännöllisesti, vähintään kerran vuodessa.

Avainasiakkuus

Liittyminen avainasiakkaaksi on maksutonta. Voit liittyä avainasiakkaaksi joko käymällä apteekissa, tai täyttämällä liittymislomakkeen TÄSTÄ.

Hyödyt

Avainasiakkaan kaikki reseptivapaat ostokset kerryttävät ostohyvitysalennusta. Saat kertymäsi mu­kaisen alennuksen suoraan kassalla kaikista normaalihintaisista itsehoitotuotteista, jotka ei­vät ole lääkkeitä.Näitä ovat esimerkiksi kosmetiikka, perusvoiteet, useat vitamiinit ja kalaöljyt, suunhoitotuotteet, haavanhoitotuotteet ja paljon muuta. Ostohyvitysalennuksen saat vain omasta Avainapteekistasi.

Avainasiakastarjoukset

Kuukausittain vaihtuvat avainasiakastarjoukset ovat jatkuvasti käytettävissäsi. Saat laatutuotteita edulliseen avainhintaan. Nämä alennukset saat kaikista Suomen Avainapteekeista.

Avainapteekit-lehti

Avainapteekit on Avainapteekkien kuusi kertaa vuodessa ilmestyvä asiakaslehti. Lehdessä käsitellään monipuolisesti terveyteen, ravitsemukseen ja hyvinvointiin liittyviä asioita Avainapteekkien asiantuntemuksella. Lisäksi lehdestä löydät kuluvan ja seuraavan kuun avainasiakastarjoukset. Hae oma Apoteekki-lehtesi meiltä.

Annosjakelu

Toimitamme lääkkeitä myös annosjaeltuina.

Lääkkeiden koneellisessa annosjakelussa asiakkaamme lääkkeet jaetaan valmiiksi päiväannoksiksi kahdeksi viikoksi eteenpäin. Annospusseihin pakatut lääkkeet on helpompi muistaa etenkin silloin, kun käytössä on monia eri lääkkeitä.

Ennen annosjakelun aloittamista asiakkaan kokonaislääkitys tarkistetaan yhdessä lääkärin kanssa. Näin huomataan, jos eri aikoina eri oireisiin määrätyt lääkkeet eivät ole keskenään yhteensopivia tai jos jokin lääke voidaan tarpeettomana poistaa asiakkaan lääkityksestä kokonaan.

Annosjakelun ansiosta myös lääkehävikin määrä vähenee, kun lääkkeet hankitaan vain kahdeksi viikoksi kerrallaan. Näin asiakkaalle ei jää käyttämättömiä lääkkeitä, jos lääke ei jostain syystä sovellukaan hänelle ja se joudutaan vaihtamaan. Tästä koituu myös asiakkaalle säästöjä.

Terveydeksi-lehti

Terveydeksi!-lehti on Apteekkariliiton jäsenapteekkien ilmainen asiakaslehti. Lehdessä on luotettavaa tietoa terveyden edistämisestä, sairauksien hoidosta ja ennaltaehkäisystä, lääkkeistä ja niiden oikeasta käytöstä sekä apteekkien palveluista. Lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Nouda omasi apteekistamme.

Vanhat lääkkeet voi palauttaa apteekkiin

Vanhentuneet lääkkeet ja elohopeakuumemittarit sisältävät haitallisia aineita eikä niitä saa laittaa tavalliseen sekajäteastiaan. Kotitalouksien lääkejätteet vastaanotetaan maksutta apteekkeihin. Apteekkimme lääkejätepiste sijaitsee tuulikaapissa, heti sisäänkäynnin vieressä.

  • Vanhentuneet tabletit ja kapselit pakataan irrallisina tai läpipainoliuskoissa muovipussiin. Pahvipakkaukset ja purkit poistetaan ja ne voidaan lajitella lasin- ja kartonkikeräykseen.
  • Nestemäiset lääkkeet ja lääkevoiteet palautetaan alkuperäisissä pakkauksissa.
  • Jodipitoiset lääkkeet palautetaan alkuperäisissä pakkauksissa erillään muista lääkejätteistä. Jodipitoisia lääkkeitä ovat mm. Jodix, Betadine ja Jodisprii.
  • Neulat ja ruiskut voi palauttaa tiiviiseen ja kovaan astiaan pakattuna.
  • Elohopeakuumemittarit pakataan omaan pussiinsa erilleen muista lääkejätteistä. Digitaaliset kuumemittarit palautetaan sähkölaitteiden keräyspisteeseen jäteasemille. Elohopeattomat mittarit voi hävittää sekajätteen mukana.

Lääkejätteiden mukana ei saa olla muuta jätettä kuten sidetarpeita, ravintovalmisteita, pesuaineita, liuottimia tai paristoja. Pakkauksista tulee tietoturvasyistä poistaa potilastiedot ennen palautusta.