Apotekskosmetik

vichyVichy

Vichy-produkterna som baserar sig på källvatten är hypoallergeniska och täpper därför inte till porerna. Vichy strävar till att profylaktiskt korrigera hudens fysiologiska obalans såsom en torr hudyta, uppkomsten av rynkor och uppkomsten av celluliter i vävnaderna. Vichys etiska metoder garanterar produkternas säkerhet. Produkterna har framställts inom läkemedelsindusktin I samråd med hudläkare.

Läs mera på tillverkarens www-sidor »

aveneAvène

De speciellt för känslig hud utvecklade Avène produkternas lugnande effekt baserar sig på hälsokällvatten. Det har publicerats redan omkring 50 kliniska undersökningar om Avène-källvattnets effekt. Alla Avène produkter tillverkas enligt ISO 9002 -kvalitetsstandard. Produkterna är testade kliniskt under uppsyn av hudspecialister. Avène-vattnet är bakteriellt sett rent och dess pH-värde är 7,5 d.v.s. så gott som neutralt. Vattnet innehåller mycket lugnande och skyddande silikater och andra mirelare och spårämnen.

Läs mera på tillverkarens www-sidor »

acoACO

Kvalitet och säkerhet har från första början representerat viktiga värden för ACO-produkterna. De speciellt för den känsliga nordiska hyn utvecklade produkterna innehåller enbart noggrant utvalda ingredienser som är erkänt skonsamma för huden. ACO har ett eget sakkunnigt forskarteam och ett utvecklignslaboratorium i Stockholm.

Huden berättar om allmänt välbefinnande. Motion, näringsvanor, sömn och skratt kombinerade med kvalitativa hudvårdsprodukter utgör grundföutsättningarna för en vacker hy. Acos Cliniderm-serie som tidigare var känd under namnet Time-serie är en lyxig hudvårdsserie. Dess produkter skyddar huden mot yttre påfrestningar som du själv inte kan påverka, såsom årstidsväxlingar. Vid hudvård är det viktigt att använda produkter som utvecklats just för den egna hudtypen. Cliniderm-serien innehåller produkter för såväl normal som blandhud, för fet som torr hud och för speciellt känslig hud.

Läs mera på tillverkarens www-sidor »

louis_widmerLouis Widmer

Louis Widmer – hudvårdsprodukterna baserar sig på de nyaste dermatologiska kunskaperna. Kännetecknande för produkterna är deras optimala effekt och tolerans. Nästan alla seriens produkter framställs både milt parfymerade och oparfymerade. Produkterna är tillverkade enligt internationella direktiv och aldrig med hjälp av djurexperiment.

Läs mera på tillverkarens www-sidor »

favoraFavora

Den finländska Favora – hudvårdserien är lämplig även för ömtålig hud. I serien används endast råvaror som är rena och oskadliga, och som innehåller varken färgämnen eller konstgjorda dofter. Produkterna innehåller exceptionellt många vårdande ämnen. För välbefinnandet av speciellt känslig hud är ömtålig rengöring, effektiv motverkan mot uttorkning och skyddande ämnen speciellt viktiga. Målet är en frisk och motståndskraftig hud som även tillfrisknar bättre från olika ansträngningar.

Läs mera på tillverkarens www-sidor »

sebamedSebamed

Utgångspunkten för hudens funktion och balans är hudens naturliga svagt sura skyddslager, vars PH är 5,5. Sebamed är den första ursprungliga hudvårdsprodukten vars PH är samma som den friska hudens. På så vis sköter och bevarar Sebamed huden genom att sköta och bibehålla hudens egen skyddsmekanism.

Sebamed, som utvecklats i samråd med hudläkare, innehåller även oljor som motverkar uttorkning och dessutom naturliga medel som bibehåller hudens fuktighet, vilka alla är undersökta och ovillkorligt rena.

Läs mera på tillverkarens www-sidor »

La Roche-Posay logo-Laroche-Posay

Hudvårdsprodukter för känslig hy. La Roche-Posay gör samarbete med över 25 000 hudläkare världen över. La Roche-Posay skapar en ny generations hudvårdsprodukter, vars aktiva ämne är La Roche-Posay källvattnet.

Läs mera på tillverkarens www-sidor »